Adviezen

Vocht is niet alleen schadelijk voor het gebouw, maar ook voor de mens

Vocht, geproduceerd door het verblijf en de bezigheden van de bewoners, wordt gezien als de belangrijkste bron van vervuiling van lucht binnenshuis.

Een huishouden van 4 personen produceert in de woning dagelijks ca. 12 l water via uitademen, zweten, douchen, schoonmaken, koken, enz. Dit vocht moet worden afgevoerd door mechanische ventilatie of door ramen open te zetten.

Schimmelvorming kan worden voorkomen

Een hoge luchtvochtigheid is een perfecte voedingsbodem voor huisstofmijten en schimmels, wat bij gevoelige personen allergische reacties kan veroorzaken. Zodra schimmel wordt ontdekt moet deze daarom worden bestreden. Schimmel is ook schadelijk voor gebouwen.

Bij een relatieve vochtigheid van 75% beginnen de schimmelsporen te groeien. Het is daarom zaak om de vochtigheid van de binnenlucht op koude winterdagen onder de 40% en op de meeste zomerse dagen onder de 75% te houden.

Schaf een hygrometer aan om de luchtvochtigheid te meten of houd de binnenkant van de ruiten in het oog. Een condensvorming van 2 cm condens betekent dat de lucht te veel vocht bevat en dat de ventilatie ontoereikend is. Dug på ruden

NEEM
CONTACT MET
ONS OP

Ontvang gratis advies over ventilatieproducten en systeemoplossingen
Export Requests:
EXHAUSTO Export
Odensevej 76
DK 5550 Langeskov

Tel +45 6566 1236
E-mail: export@exhausto.dk
Vex overview

Zie het VEX-overzicht hier

Hier krijgt u een snel overzicht van het gehele programma van compacte VEX-units met warmteterugwinning.

Zie het VEX-overzicht hier