Veiligheidstest van nieuwe producten

VEILIGHEID

Vorstbeveiliging van warmtewisselaars
EXHAUSTO heeft een klimaatkamer waar het hele jaar door onder extreme omstandigheden kan worden getest tot -35°C. Hier testen we de regelstrategieën die ijsvorming in de warmtewisselaar moeten voorkomen (dit is in de praktijk vooral van belang voor kruis- en tegenstroomwisselaars).
Ice in heat exchanger

Motortest
Alle nieuwe motortypes met bijbehorende elektronische regelcomponenten (zoals de motorregeling voor EC-motoren) worden onder extreme temperaturen getest, waarbij ook de wikkeltemperatuur van de motor wordt gemeten.

Waterverwarmingselementen
De verwarmingselementen worden getest om een optimale lucht- en waterverdeling te waarborgen en ter voorkoming van vorstbeschadiging bij lage buitentemperaturen in de verschillende circuits van het verwarmingselement.

Elektrisch verwarmde verwarmingselementen
Verwarmingselementen worden getest met het oog op een optimale luchtverdeling en om ervoor te zorgen dat de oververhittingszekeringen naar behoren functioneren; dat wil zeggen dat de warmte bij storingen wordt uitgeschakeld voordat het risico van letsel of brand ontstaat.

Automatisch regelsysteem
Alle functies van de verschillende typen regeltechniek van EXHAUSTO worden grondig getest wanneer er nieuwe opties worden toegevoegd aan de desbetreffende software.

Risicobeoordeling
Voordat we een nieuw product lanceren, wordt het uitvoerig beoordeeld om de veiligheid van de monteurs, technici en gebruikers te garanderen. Daarbij controleren we tevens of de producthandleiding de juiste veiligheidsvoorschriften bevat.