Geschiedenis

EXHAUSTO werd opgericht in 1957 in het Deense plaatsje Sorø op het eiland Seeland (Sjælland). De achtergrond was een uniek idee: de constructie van een rookgasafzuiger voor installatie bovenop de schoorsteen, die optimale omstandigheden creëert voor open haarden, houtkachels en ketels.

In 1963 verhuisde het bedrijf naar het huidige adres in Langeskov op het Deense eiland Fyn. Het productprogramma werd terzelfder tijd uitgebreid met dakventilatoren. Dit was het begin van een belangrijke ontwikkeling in de ventilatiesector en de activiteiten van ons bedrijf richten zich thans in hoofdzaak op ventilatoren en luchtbehandelingskasten.

In 2007 werd de verkoop van rookafzuigers in een zelfstandig bedrijf ondergebracht (nu exodraft a/s), terwijl EXHAUSTO A/S de gehele productie en verkoop van ventilatieproducten overnam.

In 2010 namen wij de Noorse ventilatietak van Novema Aggregater over. EXHAUSTO A/S werd in 2010 ook overgenomen door VKR Holding en werd een onderdeel van VKR's bedrijfssegment Ventilatie en Binnenklimaat. In december 2012 verkocht VKR Holding zijn meerderheidsbelang in EXHAUSTO A/S aan het Deense particuliere aandelenfonds Axcel.

In juni 2016 werd EXHAUSTO overgenomen door het Franse ALDES-concern als belangrijke stap in de geografische expansie van het ALDES-concern naar de Scandinavische markten. Wat de producten betreft wordt een grote synergie verwacht tussen de productportefeuilles van de twee ondernemingen.

historie - produkter


NEEM
CONTACT MET
ONS OP

Ontvang gratis advies over ventilatieproducten en systeemoplossingen
Export Requests:
EXHAUSTO Export
Odensevej 76
DK 5550 Langeskov

Tel +45 6566 1236
E-mail: export@exhausto.dk
Vex overview

Zie het VEX-overzicht hier

Hier krijgt u een snel overzicht van het gehele programma van compacte VEX-units met warmteterugwinning.

Zie het VEX-overzicht hier